Gibanica
Gibanica
astojci:
– 500 gr kora za pitu
– 400 gr mladog sira
– 100 gr feta sira
– 150 ml kisele vode
– 150 ml ulja
– 5 jaja
– 2 kašike milerama
– 1 kašičica praška za pecivo
Način pripreme:
Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.
Pospite uljem uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.
Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije.
Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno !
http://otkrivamozdravlje.com
astojci:
– 500 gr kora za pitu
– 400 gr mladog sira
– 100 gr feta sira
– 150 ml kisele vode
– 150 ml ulja
– 5 jaja
– 2 kašike milerama
– 1 kašičica praška za pecivo
Način pripreme:
Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.
Pospite uljem uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.
Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije.
Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.
Prijatno !
http://otkrivamozdravlje.com
Comments
Post a Comment