Gibanica

Gibanica
astojci:

– 500 gr kora za pitu
– 400 gr mladog sira
– 100 gr feta sira
– 150 ml kisele vode
– 150 ml ulja
– 5 jaja
– 2 kašike milerama
– 1 kašičica praška za pecivo



Način pripreme:

Umutite jaja sa sirom, mileramom i praškom za pecivo.
Dodati kiselu vodu i ulje i dobro promiješajte.
Dublju tepsiju pomastiti pa staviti dvije kore pite da vire sa strane.

Pospite uljem uljem pa uzimajte jednu po jednu koru, gužvajte je i umačite u fil.
Redajte jednu pored druge dok ne potrošite kore.
Ostatak fila prespite preko kora pa preklopite onima koje vise sa strana tepsije.
Zadnju koru stavite na vrh i pomastite.
Pecite u rerni zagrijanoj na 220 stepeni oko 40 minuta.


Prijatno !


http://otkrivamozdravlje.com

Comments

Popular posts from this blog

UZNEMIRUJUĆE: Pit bul rastrgao pudlicu, pa napao majku sa djetetom

Svi znamo šta je med, ali za ovaj niste čuli, ubija sve bakterije, liječi rak, dijabetes, holesterol i još …

“Nisam silovao malu Anđelinu, slučajno sam zavukao ruku…“