Pita sa višnjama i keksom, prija u svako godišnje doba
Pita sa višnjama i keksom, prija u svako godišnje doba
Sastojci
tanke kore za pitu 500 g
višnje 500-600 g
šećer 15-20 kašika
mleveni keks 6-8 kašika
ulje 100 ml
voda 100 ml
Vodu i ulje stavite da provri, a zatim sklonite i ostavite da se prohladi. Kore podelite na tri ili četiri dela. Stavite prvu koru i premažite je pripremljenim uljem i vodom, zatim stavite i preostale kore i takođe ih premažite.
Na poslednju koru rasporedite blago oceđene višnje, dve kašike keksa i pet kašika šećera. Bočne strane preklopite na 2-3 centimetra da vam fil ne bi cureo, a zatim sa kontra strane uvite rolat. Složite rolat na pripremljeni pleh na koji ste stavili papir za pečenje.
Tako uradite i sa preostalim korama i višnjama. Sve rolate premažite pripremljenim uljem i stavite u hladnu rernu, pa je onda uključite na 200 stepeni. Kada se rerna zagreje smanjite temperaturu na 180.
Pecite pitu 40-45 minuta, odnosno dok ne porumeni. Pečenu, još vruću pitu, poprskajte vodom i pokrite suvom krpom. Ostavite da se pita prohladi, pa je isecite i pospite šećerom u prahu.
http://jeednostavnirecepti.blogspot.ba
Comments
Post a Comment