Čoko kocke sa malinama, ledena letnja poslastica

Čoko kocke sa malinama, ledena letnja poslastica



Sastojci 
Kora
jaja 6
šećer 6 kašika
brašno 4 kašike
prašak za pecivo 1
mleko 3 kašike
kakao 2 kašike
čokolada 100 g
Fil
mleko 500 ml
šećer 150 g
braška 7 kašika
margarin 150 g
maline 300 g
Glazura
slatka pavlaka 200 ml
čokolade 100 g

Kako pripremiti

ne postanu penasti. Dodati tada brašno, kakao i otopljenu čokoladu i mleko. Na kraju kašikom umešati posebno umućen sneg od belanaca. Biskvitnu smesu izliti na papir za pečenje u tepsiju za pečenje (38×22 cm), poravnati i peći u prethodno zagrejanoj pećnici na 175º C 30 minuta. Pečeni biskvit izvući iz tepsije, kada se prohladi skinuti papir za pečenje, pa ga preseći na pola kako biste dobili dve kore.
Odvojiti 2 dl mleka pa pomešati sa šećerom i brašnom. Ostatak mleka zakuvati pa kada provri polako sipati smesu sa brašnom i šećerom. Kuvati uz neprestano mešanje 5-6 minuta. Krema je gotova kada se lepo sjedini i zgusne. U ohlađeni krem umešati prethodno mikserom umućen margarin.
Prvu koru biskvita vratiti u tepsiju u kom se biskvit pekao, premazati polovinom krema. Složiti preko nje maline.
Prekriti maline ostatkom krema, pa poklopiti drugom korom biskvita. Zagrejati slatku pavlaku, dodati čokoladu pa uz mešanje zagrevati na laganoj vatri. Ne sme da provri. Glazura je gotova kada se sva čokolada otopi i kada smesa postane ravnomerno smeđa. Prohladiti uz povremeno mešanje. Sve preliti tečnom čokoladnom glazurom.
Kolač dekorisati po želji i ostaviti u frižideru da se stegne.

http://jeednostavnirecepti.blogspot.ba

Comments

Popular posts from this blog

A VEČERAS PRAVA DRAMA: Za samo 6 sati Zadruga će goreti – EVO I ŠTA JE RAZLOG! Očekujte reku suza

“Nisam silovao malu Anđelinu, slučajno sam zavukao ruku…“

PITAT ĆE STAROST GDJE JE BILA PAMET: Samo JEDAN sastojak je dovoljan da zaustavi propadanje zglobova i hrskavice!